dimarts, 12 de gener del 2016


Taller de tabaquisme

El dia 23 d’Octubre els alumes de 2n d’ESO de l’escola Marinada vam rebre la visita d’una científica especialitzada en tabaquisme i problemes de l’aparell respiratori. Després d’una ronda de preguntes prèvia per descobrir quin era el nostre grau de coneixement sobre el tema, ens va passar a explicar de manera lúdica i molt pràctica els perjudicis causats per la consumició de tabac, una droga adictiva.
Per començar vam fer un concurs en el que tres grups competíem per respondre en el mínim temps possible una sèrie de preguntes sobre idees preconcebudes respecte el consum de tabac. Desmuntades algunes teories o concepcions errònies, a continuació ens mostrà les diferències que hi havia entre uns pulmons sans i els d’un fumador de 30 anys.  Efectivament, els pulmons de la persona fumadora eren molt més petits i estaven molt bruts, recoberts de quitrà, arsènic, cianur i altres substàncies químiques tòxiques.
També vam aprendre sobre el comportament del nostre aparell respiratori. Per veure-ho més clar, tres voluntaris van simular que eren una tràquea gegant amb una sèrie de materials.
Finalment vam reflexionar sobre els motius que ens poden empènyer a fumar, com la pressió del grup o les moltes influències que ens envolten. 
Deixar de fumar no es una feina fàcil ja que el tabac conté nicotina, un químic que genera addicció. Una persona que ha fumat durant molts anys tardarà molt temps en aconseguir netejar els seus pulmons parcialment. Per tan, és senzill concloure que per no trobar-se en la situació d’haver de lluitar contra una addició, la millor solució és ni provar-ho.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada