El passat 2016 es van celebrar 100 anys del naixement del magnífic escriptor gal·lès, Roald Dahl, autor de novel·les tan conegudes com Matilda, Charlie i la fàbrica de xocolata o les Bruixes. És per això que, durant aquest curs, els alumnes de l’optativa de Literatura i Cinema de segon d’ESO hem dut a terme una sèrie d’activitats entorn la seva figura i obres. I és que, després d’haver-nos obsequiat amb tantes històries fantàstiques, és el mínim que podíem fer per retre-li un petit homenatge!
Durant el primer trimestre vam llegir diversos llibres del prolífic autor, així com també vam investigar en la seva biografia. Tot plegat ens va fer descobrir que les històries de Dahl, per molt fantàstiques que semblin, tenen una part de realitat, la del mateix autor, que va trobar la inspiració en les seves pròpies experiències viscudes durant la infància i la joventut!
Una vegada ja coneixíem a fons l’autor vam decidir participar en un concurs de Santillana en el qual se’ns demanava que escollíssim una de les seves històries i gravéssim un vídeo original tot explicant-ne l’argument. Malgrat no haver guanyat, el resultat fou molt satisfactori i ens ho vam passar d’allò més bé preparant el projecte.
L’escollida fou Charlie i la fàbrica de xocolata, novel·la que més endavant va ser duta a la gran pantalla pel magnífic director Tim Burton. Per qui no conegui la història heu de saber que està protagonitzada pel Charlie, un nen d’una família molt humil que somnia poder entrar a la misteriosa fàbrica de xocolata de l’excèntric i solitari Willy Wonka. El destí voldrà que en Charlie sigui uns dels afortunats de trobar un dels 5 bitllets daurats que el senyor Wonka ha amagat dins de 5 tauletes de la seva famosa xocolata per donar la oportunitat a 5 nens de visitar les seves instal·lacions. El que no saben els afortunats és que dins la fàbrica els esperen tot tipus de sorpreses i no totes agradables.
Aquest fou el resultat, esperem que us agradi. Podeu mirar el vídeo i llavors visitar el nostre projecte a Instagram: charliefdc_2esomarinada
Amb l’objectiu de fomentar la lectura, vam voler que els alumnes de primària coneguessin algunes de les històries que havíem treballat. Per això, vam convidar els nostres companys de 4rt i 5è i els vam fer una presentació de l’autor i les seves obres a la sala. Finalment els vam obsequiar amb uns punts de llibre de cada una de les històries treballades, dissenyats especialment per a ells. Va ser un final de projecte molt bonic i esperem que aquest estiu llegeixin un munt de llibres de Roald Dahl. A més, cal ressaltar que tots els llibres de l’autor destinen un % dels seus guanys per col·laborar amb diverses fundacions d’ajuda a la infància. I és que Dahl estimava molt els nens i per això els dedicava totes les seves novel·les. Una prova d’això és que tots els protagonistes de les seves històries no tenen ni 12 anys! Gràcies Roald per fer-nos sentir eternament joves!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada