Sortida al museu BLAU
Dijous dia 26 de novembre vam fer una sortida de ciències al Museu Blau de Barcelona. A part de la forma exterior de l’edifici, que és molt modern, la primera cosa que ens va cridar l’atenció només entrar va ser un cranc de metall gegant que es movia per sensors, donant voltes en una circumferència marcada al terra.
A continuació, van arribar les dues monitores, la Laia i la Neus, que ens van organitzar en grups de 5/6 persones, cadascuna amb un càrrec diferent, i ens van portar a una àmplia sala de congressos amb un projector. Vam començar l’activitat veient un vídeo sobre els canvis estructurals que havia patit Barcelona. Arran d’això vam fer una reflexió sobre els canvis constants que pateixen les ciutats i ho vam lligar amb el fet que no només els edificis canvien sinó que tot el nostre entorn es va modificant, fins i tot el relleu i el paisatge. Fou llavors quan ens van presentar el projecte que duríem a terme durant el matí i que es tractava d’elaborar una crònica científica sobre els canvis de relleu que podria patir el nostre país en un futur llunyà. Per poder fer-ho bé ens van procurar una sèrie de materials i ens van plantejar unes activitats de recerca que hauríem de dur a terme investigant dins l’exposició del museu.
El grup d’experts locals ens vam centrar en l’observació dels minerals i les roques del territori català. Per fer-ho ens van donar tres mostres reals que vam haver de trobar a les vitrines del museu, alhora que omplíem una fitxa sobre el que havíem observat.
El grup d’experts globals ens vam centrar en l’observació del procés de formació i trencament de Pangea en una enorme pantalla. Aleshores vam recórrer l’exposició del museu fixant-nos en les nombroses pantalles que explicaven els diferents períodes de formació de la terra.
Vàrem fer una petita pausa per esmorzar i llavors ens vam tornar a reunir amb els grups per posar en comú la nostra recerca i les nostres conclusions.
Fet això ja vam estar preparats per començar a redactar la nostra crònica de grup. Acabada l’activitat ens van deixar una estona per visitar la resta de sales del museu com la dels animals dissecats i la de l’exposició temporal, que aquesta vegada tractava sobre els aliments i la nutrició.
Així va acabar l’excursió al Museu Blau, però abans de marxar vam dinar al mateix parc on havíem esmorzat i també vam aprofitar per fer-nos algunes fotos de grup, que us adjuntem. En general, la visita ens va semblar profitosa ja que ens va permetre aprofundir sobre el tema de roques i minerals, que ja havíem vist a classe, però aquesta vegada d’una manera més lúdica i sobre el terreny. Gràcies a això vam poder entendre una mica millor el complex procés de formació de la terra i els diferents accidents del relleu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada